برو به پیشخوان > نمایش > فهرست ها و یک فهرست برای وبلاگ ایجاد نمایید

راهنمای نصب اینورتر و درایو موتور الکتریکی

راهنمای نصب اینورتر و درایو موتور الکتریکی

با گسترش جمعیت جهانی و افزایش تمایل به زندگی شهری به دلایل گوناگون همچون شغل و درآمد بیشتر، مکانیزه کردن وسایل گوناگون از اهمیت بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده است. اینورتر ها و درایوهای الکتریکی از جمله مهمترین اختراعات بشر امروز می باشد که در طی سال های اخیر پیشرفت قابل توجهی پیدا کرده‌اند و بشر به کمک آنها توانسته بسیاری از کارها را به طور مکانیزه پیش ببرد. پس برای یادگیری تمامی روش های نصب اینورتر تا پایان این مقاله با شرکت سنابرق توان که بزرگترین نمایندگی درایو آسانسور در کشور می باشد همراه باشید.

بنابراین، توجه به عملکرد و طول عمر این دستگاه تبدیل به یک امر مهم برای برای مشتریان و مصرف کنندگان این دستگاه ها شده است. یکی از عوامل مهم در تقزایش طول عمر یک درایو الکتریکی، نحوه نصب اینورتر و مکان نصب آن می باشد. البته نحوه نصب صحیح اینورتر و فاکتورهایی که می بایست در نظر گرفته شود، می تواند با توجه به مدل و شرکت تولید کننده متفاوت باشد.

مراحل نصب اینورتر

نکات ابتدایی نصب صحیح اینورتر

اولین نکته برای داشتن یک درایو با طول عمر بالا، توجه به مشخصات موتوری است که قرار است درایو مورد نظر آن را کنترل کند، می باشد. فرکانس، بازده و توان نامی از مهمترین عواملی است که می بایست بین درایو و موتور هماهنگی وجود داشته باشد. مثلا انتخاب یک درایو 50 کیلووات برای یک موتور 20 کیلووات، قطعا دور ریختن هزینه می باشد و یا برعکس آن قطعا اتلاف هزینه می باشد.

نصب اینورتر موتور الکتریکی

دومین نکته برای داشتن عملکرد مناسب برای یک درایو الکتریکی توجه به نکات محیطی می باشد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می شود:

درجه حرارت

بی شک درجه حرارت مهمترین عامل از نظر عوامل محیطی می باشد که اگر از حد مشخص شده در دفترچه فراتر رود، دستگاه عملکرد مناسبی نخواهد داشت. معمولا برای بیشتر درایوها، درجه حرارت می بایست بین منفی 10 و مثبت 40 درجه سانتی گراد باشد. در غیر اینصورت اقدامات جانبی مورد نیاز می باشد.

گرد و غبار

برخی از درایوها برای مصارف صنعتی ای به کار می روند که امکان دارد درصد گرد و غبار در این مکان ها بسیار زیاد باشد. مثلا سیلو های انبار غلات که به منظور تولید آرد استفاده می شوند. در این مکان ها می بایست به نوع درایو و یا اینورتری که تهیه می کنیم دقت کنیم که برای این محیط ها مناسب باشند. این مورد معمولا در درفترچه راهنماهای محصولات اینورتر تک فاز و سه فاز توضیح داده می شود و با توجه به دفترچه راهنمای آنها می بایست اقدامات ضروری به منظور حفاظت محصول مورد نظر، در نظر گرفته شود.

رطوبت

در برخی از کشورها و یا مناطق، درصد رطوبت بسیار بالا می باشد، بنابراین به منظور داشتن یک دستگاه با بازده و طول عمر بالا، می بایست محصولی انتخاب شود که مقاوم در برابر رطوبت های شدید باشد. برای بیشتر درایوها، رطوبت بیشتر از 90 درصد مجاز نیست و در این موارد درایو می بایست همراه با تجهیزات محافظ باشد.

ارتفاع نصب

معمولا ارتفاع نصب اینورتر نباید بیشتر از 1000 متر باشد، و به ازای هر 100 متر افزایش از این مقدار تقریبا یک درصد از بازده دستگاه کاسته می شود. برای ارتفاع های بیشتر از 3000 متر می بایست قبل از خرید با شرکت مشورت کرد که محصولی مناسب این شرایط تحویل شما دهد.

نور آفتاب

معمولا برای درایوهای اکثر شرکت ها، دستگاه نباید در مکانی نصب شود که در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارد. از آنجایی که تابش نور خورشید باعث تغییر درجه حرارت دستگاه و قطعات الکترونیکی آن می شود، می بایست قبل از نصب سایبان و یا اقداماتی نظیر آن به منظور حفاظت از نور خورشید در نظر گرفته شود.

مقاله مرتبط: تعمیر اینورتر

مراحل نصب و راه اندازی اینورتر

پیش از آنکه بخواهیم به شما مراحل نصب و راه اندازی اینورتر را آموزش دهیم، باید به شما پیشنهاد کنیم که حتما حتما از طرز کار اینورتر مطلع باشید. بعد از مطمئن شدن از شرایط محیطی، می بایست توان و ولتاژ کاری دستگاه چک شود. با توجه به توان و ولتاژ موتوری که در نظر دارید کنترلش کنید، درایو مورد نظرتان را انتخاب کنید. برای این منظور می توانید به بروشورها و دفترچه راهنماهای شرکتها رجوع کنید. در این محصولات متنی شرکت ها، معمولا جدولی حاوی توان نامی به وات و اسب بخر، ولتاژ نامی، جریان نامی، ماکزیمم جریان گذرا مجاز و غیره می باشند و توصیه می شود با توجه به این جداول محصولتان را انتخاب کنید. قدم بعدی نحوه نصب اینورتر می باشد.

راه اندازی اینورتر

بنابر کاربرد اینورتر و محل نصب آن معمولا درایوها به صورت دیواری و یا به صورت flange mounting نصب می شوند. در حالت دوم به دلیل فضای بیشتری که در اختیار دستگاه قرار می گیرد، گردش هوا و در نتیجه خنک سازی بهتر انجام می گیرد.

از انجایی که در قسمت بالای و یا کناره های درایوها معمولا فن ها و یا دریچه های خنک سازی تعبیه شده اند، بنابراین یک حداقل فاصله بین دستگاه و دیواره ها می بایست در نظر گرفته شود. این فواصل بسته به شرکت تولید کننده می توانند متغیر باشند، اما یک فاصله 80 میلی متری برای بیشتر دستگاه ها مناسب به نظر می رسد.

پس از نصب اینورتر و محکم سازی دستگاه در جایگاه مناسب و مورد نظر، مرحله سیم کشی و نصب الکتریکی را پیش رو داریم. در این مرحله توصیه می شود که حتما فرد آموزش دیده جهت نصب صحیح اینورتر و درایو، از لباس و کفش کار استفاده کند. همچنین به منظور حفظ پیچ و سایر لوازم جانبی دستگاه، حتما از پیچ گوشتی و آچار مناسب استفاده شود.

از دیگر خطرات مربوط به این مرحله، خطای اتصال کوتاه می باشد که می تواند منجر به صدمات جانی شود. حتما قبل از نصب اینورتر الکتریکی دستگاه دفترچه راهنمای آن را مطالعه و مطابق با دیاگرام های مداری پیشنهاد شده در دفترچه کار اتصالات و سیم کشی ها پیش گرفته شود. همچنین توصیه می شود کابل های قدرت از مدارات کنترلی دور نگه داشته شوند.

قبل از اتصال کابل های قدرت به دستگاه، مطمئن شوید که منبع تغذیه خاموش می باشد. مدارات حفاظت الکتریکی و زمین دستگاه را مطابق با دیاگرام مداری ارائه شده در دفترچه راهنما می بایست بسته شوند. لازم به ذکر است که مدارات بسته به نوع شرکت تولید کننده می توانند متفاوت باشند.

پس از بستن مدارات قدرت و کابل های مربوط به موتور، مطمئن شوید که همچنان منبع تغذیه خاموش باشد. همچنین توجه شود کابل های زمین نباید بسیار طولانی باشند و معمولا نباید مقاومتی بیشتر از 1 اهم داشته باشند.

در مرحله بعد مدارات کنترلی دستگاه می بایست بسته شوند. برای مداراتی که وظیفه انتقال سیگنال های مرجع را به عهده دارند، توصیه می شود از کابل های بهم پیچیده ی دارای محافظ الکتریکی (shield) استفاده شود.

مرحله بعد تنظیم پارامتر درایو می باشد. اما قبل از روشن کردن دستگاه توصیه می شود، مطمئن شوید که روتور می تواند بدون مشکل بچرخد و چیزی مانع نیست.

نصب صحیح اینورتر

عمولا درایوها گزینه ای به نام تنظیم خودکار دارند. بدین منظور، پس از اتصال منبع تغذیه و روشن کردن دستگاه، با توجه به دفترچه راهنما، پارامتر Auto-setting را انتخاب می کنیم. به عنوان مثال در دستگاه SBT-L450U از شرکت سنا برق توان، اسم این پارامتر، T1-01 می باشد. بعد از انتخاب این گزینه، در مرحله بعدی می بایست مطابق با پلاک موتور، مشخصات موتور را وارد دستگاه می کنیم. معمولا دستگاه مشخصات زیر را درخواست می کند که وارد شود:

ولتاژ نامی موتور
جریان نامی موتور
فرکانس کاری
تعداد قطب ها
سرعت نامی
رزولوشن انکودر

لازم به ذکر است که معمولا درایوها، برای هر کدام از مشخصات بالا یک پارامتر برایشان تعریف شده است که با توجه به دفترچه راهنما نام پارامتر ها را می تواند پیدا کنید و مطابق با درخواست دستگاه و با توجه به پلاک موتور، وارد حافظه درایو کنید. پس از این مرحله، با فشردن و یا انتخاب گزینه Auto-running فرآیند پایان می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *