بالابر برقی نوعی بالابر می باشد که از آن برای جا به جا کردن وسیله و افراد در بین طبقات استفاده می کنند. بالابر برقی انواع مختلفی دارد که هر کدام کارایی متفاوتی دارند و در مکان های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند و طبق کارایی که دارند ویژگی و طراحی آن ها نیز متفاوت می باشد که از جمله آن ها می توان به بالابر پله برقی، آسانسور برقی فروشگاه، بالابر برقی مغازه، بالابر بیمار برقی و … اشاره کرد. هر یک از نوع بالابر ها ویژگی های مختلفی دارند که در این قسمت به بررسی آن ها می پردازیم.
بالابر برقی چه ویژگی هایی دارد؟
بالابر های برقی نسبت به بالابر های هیدرولیک امنیت کمتری دارند از این رو پیچیدگی زیادی ندارند و قیمت آن ها نیز نسبتاً پایین می باشد زیرا در بالابر های برقی از اپچرولو و پاراشوت استفاده نمی شود. برخی دیگر از ویژگی های بالابر برقی عبارت اند از:
- در رستوران ها می توان از بالابر ها به منظور جا به جایی غذا استفاده کرد.
- موتور بالابر، موتوژن تبریز یا زیمنس آلمان می باشد که البته این موتور ها بر اساس موجودی بازار موجود می باشند.
- بالابر ها از برق تک فاز استفاده می کنند.
- امکان طراحی برای مسیر با طول حداکثر ۱۰ متر و امکان 4 توقف را دارد.
- می توان سرعت را با استفاده از نسبت های پایین تر گیربکس تغییر داد.
- بالابر های برقی توانایی حمل 1500 کیلوگرم تا ارتفاع 6 متر را دارند.
- برای تنظیم سرعت، استارت و استپ نرم و بدون شک از درایو استفاده می شود.
- جهت تشخیص اجسام در هنگام پایین آمدن از سنسور نوری در زیر کفی استفاده می کنند.
- در این نوع بالابر ها می توان موتور گیربکس در بالا یا پایین بر اساس فضا و نمای کار استفاده کرد.
انواع بالابر برقی
همان طور که گفته شد بالابر ها طبق کارایی که دارند طراحی شده اند و ویژگی های مختلفی دارند برای مثال ظرفیت هر کدام متفاوت می باشد و از 50 کیلوگرم تا 10 تن این ظرفیت متغیر می باشد. در برخی مکان ها که وسایل سنگینی با بالابر جا به جا می شود قطعاً باید از بالابری با ظرفیت بالا استفاده شود در نتیجه ظرفیت و اندازه بالابر برقی نیز بستگی به نوع کاری که انجام می دهد دارد. برخی از انواع بالابر برقی عبارت اند از:
- آسانسور برقی خانگی
- آسانسور برقی فروشگاهی
- آسانسور برقی مغازه
- آسانسور برقی ساختمانی
- بالابرهای برقی پله
- آسانسور برقی بیمار
- بالابر صنعتی برقی
- بالابر وینچی
بررسی انواع بالابر های برقی
بالابر برقی ساختمانی
این بالابر همانند آسانسور در ساختمان ها برای جا به جایی افراد و وسیله های مختلف (طبق ظرفیت) مورد استفاده قرار می گیرد.
بالابر برقی خانگی
این نوع بالابر همانند نام آن بیشتر در منازل کاربرد دارد و برای جا به جایی بین طبقات مورد استفاده قرار می گیرد که ظرفیت نسبتاً پایینی دارد.
بالابر برقی مغازه
این نوع بالابر در مغازه برای حمل بار و محصولات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
بالابر برقی فروشگاهی
در فروشگاه های بزرگ برای حمل محصولات و کالاهای فروشگاه از بالابر برقی استفاده می کنند.
بالابر صنعتی برقی
در کارخانه ها انبار های بزرگ و صنایع بسیار کاربردی است دارد، بالابرهای برقی صنعتی دارای موتورهای قوی و قدرتمندی به نسبت دیگر انواع خود هستند.
بالابر برقی بیمار
این بالابر ها مخصوص بیماران می باشد و برای حمل آن ها در طبقات مختلف با ویلچر و یا تخت مورد استفاده قرار می گیرد. این بالابر ها بیشتر در بیمارستان ها، درمانگاه ها، آسایشگاه ها و تمامی مکان هایی که افراد ناتوان و بیمار و سالمند رفت و آمد دارند. این بالابر ها مانند سایر بالابر ها نیستند و از نظر اندازه، ظرفیت و ابعاد متفاوت می باشد.
بالابر برقی پله
برخی از افراد توانایی بالا و پایین رفتن از پله را ندارند از این رو برای این افراد پله های برقی نصب می شوند که با استفاده از آن پله ها را طی کنند.
بالابر برقی چگونه ساخته می شود؟
هر نوع بالابر طبق مکانی که نصب می شود اندازه گرفته و ساخته می شود. برای این کار ابتدا پرسنل مجرب و متخصص برای نصب بالابر به مکان مورد نظر می روند تا ابعاد محل مورد نظر را اندازه گیری کنند، سپس متناسب با مشخصاتی که مشتری به تکنسین می دهد و سلیقه آن بالابر ساخته می شود. این مشخصات شامل: مثل وزن، ارتفاع و ابعاد کابین و کفی بالابر می باشد که شرکت ما طبق این موارد شروع به طراحی و ساخت بالابر می کند، مدت زمان ساخت و تحویل بالابر 10 روز کاری می باشد و نصب آن در محل در طی 1 روز کاری انجام می شود. استفاده این نوع از بالابرها بیشتر برای مکان های بزرگ نظیر فروشگاه ها، اماکن تجاری، انبار های بزرگ کاربرد دارد.
بررسی قیمت بالابر برقی
نمی توان قیمت مشخصی برای تمامی بالابر ها در نظر گرفت زیرا هزینه ساخت و راه اندازی بالابر برقی به عوامل زیادی بستگی دارد که از جمله آن ها می توان به ابعاد، قدرت، کارایی بالابر، نوع موتور و … اشاره کرد. از آنجا که بیشتر تجهیزات از کشور های دیگر وارد کشور ما می شوند از این رو هزینه بالابر ها با بالا و پایین رفتن قیمت ارز تغییر پیدا می کند. اگر قصد نصب هر نوع بالابر برقی را دارد بهتر است ابتدا از قیمت آن در شرکت های مختلف اطلاع پیدا کنید سپس اقدام کنید.
در سایت پاسارگاد صنعت انواع الکتروموتور ایرانی ، الکتروموتور چینی و الکتروموتور خارجی ، گیربکس ، بالابر برقی و پمپ به فروش میرسد.