برو به پیشخوان > نمایش > فهرست ها و یک فهرست برای وبلاگ ایجاد نمایید

گیربکس صنعتی و کاربرد آن در صنایع مختلف

گیربکس صنعتی و کاربرد آن در صنایع مختلف

گیربکس صنعتی ماشینی است جهت افزایش یا کاهش سرعت دستگاه ها که در صنایع مختلف از انواع گیربکس برای کنترل سرعت و افزایش قدرت موتور بهره می گیرند.

دستگاه های صنعتی برای تامین نیروی خود به گیربکس نیازمند هستند، در حقیقت گیربکس وظیفه انتقال نیرو و همچنین افزایش آن را در زمان نیاز بر عهده دارد البته افزایش نیرو به منزله افزایش گشتاور گیربکس می باشد. اگر بخواهیم به طور ساده تر کار گیربکس را بررسی کنیم، دریافت نیرو ازالکتروموتور و منتقل کردن این نیرو به قسمت هایی که نیاز است با توجه به مقدار نیروی مورد نیاز می باشد.

قسمت ها و یا اجزای اصلی گیربکس صنعتی

چرخ دنده ها که با چرخش نیروی وارد و یا تولید شده را منتقل می کنند، چرخ دنده ها از اجزای بنیادین گیربکس می باشند.

پوسته و یا بدنه گیربکس که در خودش اجزایی مانند چرخ دنده ها را قرار می دهد، معمولا بدنه اصلی گیربکس را از آلیاژ محکم می سازند مانند چدن که از زنگ زدگی جلوگیری شود.

قسمت اصلی بعدی شافت ها می باشد که هم ورودی و هم خروجی می باشند معمولا جنس این قسمت از آلیاژ فولاد می باشد که آلیايی بسیار محکم است تا توانایی تحمل وزن شافت ها را داشته باشد.

قسمت آخر هم پوشاننده قسمت کنترل روغن است تا از ریختن روغن به فضای خارجی جلوگیری شود.

کاربرد گیربکس های صنعتی

گیربکس صنعتی در انواع صنایع اعم از غذایی، دارویی، شیمیایی، مس، فولاد، نفت و گاز و به طور کلی پتروشیمی، سنگ و کاشی و یا سرامیک و همچنین در موارد صنعتی کوچکتر مانند بالابر ها یا آسانسورها، اهرم های کمک کننده، جرثقیل ها، قرقره های حمل اجسام، و یا چرخ دنده های بزرگ صنعتی، توربین های بزرگ و …. کاربرد دارد.

انواع گیربکس صنعتی

گیربکس های صنعتی بر چندین نوع می باشند

گیربکس حلزونی، شافت دار که بر دو نوع شافت مستقیم و شافت غیر مستقیم

گیربکس چند عددی یا مرکب

گیربکس مدل خورشیدی

گیربکس آویز و یا گیربکس کرانویل و یا رپ

هر کدام این گیربکس ها در صنعت خاصی کاربرد و مناسب هستند.

در جهان امروز کشور های مختلفی دست به اقدام تولید گیربکس های صنعتی زده اند که ایران نیز یکی از این کشور های تولید کننده مهم به شمار می رود گیربکس پارس گرجی یکی از برند های گیربکس صنعتی می باشد. همچنین کشور ترکیه نیز اقدام به تولید گیربکس های صنعتی نمود که معروف ترین آنها گیربکس ایلماز می باشد.

در هنگام انتخاب گیربکس صنعتی باید به این نکته توجه نمود که شرایط محیطی که گیربکس صنعتی در آن قرار میگیرد چگونه است از نظر دما، رطوبت هوا، سرمای زیاد یا گرمای زیاد و… همچنین باید به نوع توان مورد نیاز و مقدار گشتاور مورد نیاز نیز دقت نمود تا انتخاب گیربکس از هر جهت مناسبی را داشته باشند.

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *