برو به پیشخوان > نمایش > فهرست ها و یک فهرست برای وبلاگ ایجاد نمایید

6 مزیت گیربکس قوسی | 3 عیب گیربکس قوسی

6 مزیت گیربکس قوسی | 3 عیب گیربکس قوسی

در این مقاله نگاهی کوتاه به گیربکس های صنعتی قوسی می اندازیم و درباره مزایا و معایب آن ها با شما عزیزان در میان بگذاریم

گیربکس قوسی چیست ؟

گیربکس های قوسی را می توان به عنوان گیربکس های مخروطی دسته بندی نمود. یک ویژگی خاص گیربکس های قوسی این است که محورها از دو سطح موازی عبور می کنند. بنابراین گیربکس های قوسی بر خلاف دیگر گیربکس های مخروطی، دارای انحراف (آفست) محور هستند. جهت دوران شفت ورودی و شفت خروجی می تواند بسته به شرایط نصب چرخ دنده های مخروطی همانند هم یا مخالف هم باشد.

چرخ دنده گیربکس قوسی چیست ؟

چرخ دنده های مخروطی قوسی در زمره چرخ دنده های اسپیرال هستند. مزیت چرخ دنده ی قوسی این است که پینیون مخروطی را می توان به دلیل آفست محور با زاویه ی مارپیچ بیشتری به دست آورد. این امر پوشش کلی دندانه را افزایش می دهد. به همین دلیل، گیربکس های قوسی قادر به انتقال گشتاور بیشتری از یک دندانه اسپیرال تک هستند. با توجه به پوشش بیشتر، می توان نسبت های بالاتری را نیز به دست آورد.

یکی از ویژگی های گیربکس قوسی نرم بودن آن می­باشد. با این حال برای سرعت بسیار بالا مناسب نمی باشند. از یک طرف، افست محور منجر به لغزش بیشتر دندانه در جهت طولی می شود، به این معنی که روغن های روانکاری مخصوص باید استفاده شوند و از طرف دیگر نیروی واکنش دندانه به قدری بالا است که یاتاقان های غلتکی مخروطی به منظور حصول اطمینان از عمر بهره برداری کافی یاتاقان در سرعت های معمول استفاده می شوند.

به دلیل افت قدرت ناشی از نصب و آب بندی، گیربکس قوسی برای استیج خروجی در گیربکس های چند استیجی مناسب تر است. سرعت مورد نیاز در اینجا پایین تر و گشتاورها نیز بالاتر هستند. گیربکس های قوسی تک استیج در حال حاضر با نسبت استیج 3:1 تا 10:1 موجود هستند. برای رسیدن به نسبت های انتقال بالاتر، گیربکس قوسی را می توان با چرخ دنده های سیاره ای یا چرخ دنده خورشیدی ترکیب کرد. از آنجا که قطر صفحه بزرگ است، گیربکس های قوسی به ویژه برای ساخت شفت های توخالی و در صورتی که شفت ورودی باید برای عبور خطوط و یا استفاده از مجموعه های مهار و بست استفاده شود، مناسب هستند. تقسیم گشتاور با استفاده از شفت ورودی با دو خروجی امکان پذیر است.

مزایای استفاده از گیربکس های قوسی:

  1. استفاده در زمانی که فضای نصب محدود است.
  2. گشتاور بالا
  3. آرام و کم صدا بودن
  4.  طراحی فشرده و جمع و جور
  5. می توان این نوع گیربکس ها را با سایر انواع گیربکس به صورت ترکیبی استفاده کرد.
  6. قرار دادن شفت توخالی بر روی شفت ورودی امکان پذیر است.

معایب گیربکس های قوسی:

  1. طراحی فشرده و جمع و جور
  2. سطح کارایی و راندمان کمتر از گیربکس سیاره ای
  3. برای سرعت های بالا مناسب نیست.
برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *