برو به پیشخوان > نمایش > فهرست ها و یک فهرست برای وبلاگ ایجاد نمایید

الکتروپمپ کفکش

الکتروپمپ کفکش

کاربرد الکتروپمپ کفکش و انواع آن

 

الکتروپمپ کفکش از جمله الکتروپمپ هایی است که در سانتریفیوژ غوطه ور هستند. هدف از استفاده از الکتروپمپ کفکش ، این است که سیالات پاکی مثل آب، به مکان های مناسب منتقل گردند. نام دیگر الکتروپمپ کفکش، پمپ چاهی است. اگر ما برای یک کاربرد خاص، بخواهیم آب موجود در درون یک استخر کوچک ولی پرعمق را اندازه بگیریم ، اولین انتخابی که به ذهنمان می رسد این است که از یک پمپ استفاده کنیم و این پمپ را در درون این استخر کوچک قرار دهیم تا آب موجود در داخل استخر به سمت بالا قرار گیرد. این گونه از پمپ ها، پمپ کفکش نام دارند. به دلیل استفاده خاصی که از انواع کفکش ها می شود، ضروری است که کفکش ها حتما خاصیت ضدآب داشته باشند تا دچار خرابی و اضمحلال نشوند. محصولات متفاوت الکتروپمپ کفکش برحسب درخواست های کاربران، درا نواع متفاوتی قابل عرضه می باشند. از جمله انواع متفاوت این الکتروپمپ ها می توان به الکتروپمپ کفکش استیل و الکتروپمپ کفکش چدن و الکتروپمپ کفکش آلومینیومی اشاره نمود. حال، ممکن است پرسش مطرح شود که کاربرد الکتروپمپ کفکش در کجاست؟ پاسخ این است که این گونه از الکتروپمپ ها معمولا برای پمپ های کفکش چاه آب به کار برده می شوند.

از جمله سایر کاربردهای الکتروپمپ کفکش می توان اذعان داشت که این الکتروپمپ ها به منظور پمپ نمودن آب صاف، پمپ نمودن آب خانگی، پمپ نمودن کفکش های موجود در چاه آب اشاره نمود. همچنین در انواع فواره ها و انتقال آب از مخازن متفات و انواع استخرها، و همین طور تخلیه بازمانده های فاضلابی ، آب یاری به گیاهان، انتقال انواع سیالات موجود در کاربردهای غذایی و دارویی، خالی نمودن بازمانده های آب باران، خالی نمودن آب موجود در استخر، منتقل نمودن آب از مخازن آبیاری و کشاورزی، مصرف به عنوان آب شرب نیز کارایی دارند.

الکتروپمپ کفکش انواع و اندازه های مختلفی دارند زیرا از آنها برای کاربردهای مختلف استفاده می شود.

الکتروپمپ کفکش چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست ، پمپ های زیر آب می توانند به طور کامل در آب غوطه ور شوند. موتور در یک پوشش مهر و موم شده است که به بدنه پمپ نزدیک شده است. مهمترین مزیت توانایی غوطه وری کامل پمپ این است که به جلوگیری از ایجاد حفره کمک می کند ، این احتمال وجود دارد که وقتی پمپ بالاتر از سیال پمپاژ قرار می گیرد، اتفاق بیفتد.

 

 

 

@val3

 

 

 

 

ویژگی های الکتروپمپ کفکش

 

در خصوص ویژگی های متفاوت الکتروپمپ کفکش می توان اذعان داشت که این گونه الکتروپمپ ها ، کاربردهای متفاوتی دارند و سیال مورد استفاده برای پمپاژ در این الکتروپمپ ها از مواد متفاوتی مثل استیل یا مواد چدنی یا مواد پلیمری درست می شوند.

پروانه الکتروپمپ کفکش ، جنسی از نوع استیل یا تکنوپلیمر یا پلاستیک فشرده دارد و یا از جنسی مثل چدن یا برنج است.

 

 

انواع الکتروپمپ کفکش

 

شایان ذکر است دو گونه الکتروپمپ کفکش در بازار موجود است : گونه ساده و گونه شناور ( فلوتر) دار.

گونه شناور دار الکتروپمپ کفکش، مجهز به قطع کن های برقی نیز هستند. گونه دیگری از تقسیم بندی الکتروپمپ کفکش نیز وجود دارد. می توان این گونه الکتروپمپ ها را به دو گونه آب از کنار و آب از بالا تقسیم نمود. همین طور الکتروپمپ کفکش را می توان از نظر نحوه خنک کاری به دو گونه تقسیم بندی نمود: گونه آب خنک و گونه روغن خنک.

تکنولوژی ساخت الکتروپمپ کفکش به دو صورت است. یک صورت از ساخت این الکترو پمپ ها، با استفاده از خازن داخل ساخته می شود و یک صورت دیگر با استفاده از خازن بیرون و یا به اصطلاح به صورت تک فاز ساخته می شود.

یکی دیگر از انواع تقسیم بندی الکتروپمپ کفکش این است که این گونه از الکتروپمپ ها دو گونه هستند الکتروپمپ های غوطه ور و الکتروپمپ های شافتی.

نوع عملکرد الکتروپمپ های شافتی به گونه ای بوده که بیشتر در قدیم به کار می رفته است. این نوع از الکتروپمپ ها، دارای موتور بوده و این موتور در ناحیه ای خارج از چاه قرار داشت و طی عملیاتی که داشت، باعث می شد تا پروانه حرکت کند. مزیتی که برای این گونه الکتروپمپ ها مطرح است این است که موتور، از چاه بیرون بوده و به راحتی در زمان خرابی می توان موتور را تعمیر نمود. همین طور این که دیگر نیازی به استفاده از موتورهای کمکی نبود. ولی طبق قوانین امنیتی، چندان استفاده از این گونه الکتروپمپ ها توصیه نمی شود. چون موتور بیرون قرار دارد و امکان سرقت فراهم است.

 

 

اجزای الکتروپمپ کفکش

 

الکتروپمپ کفکش دارای اجزای متعددی است که می توان به پروانه، موتور و حلزون و همین طور دیگر ملحقات اشاره نمود.

 

 

@val3

 

 

 

در انتخاب الکتروپمپ کفکش به چه نکاتی باید توجه کرد؟

 

در زمان انتخاب الکتروپمپ کفکش می بایست به عوامل زیادی توجه کنیم. مثلا باید به ارتفاع توجه زیادی داشته باشیم. می توان اذعان داشت که مهم ترین عامل در انتخاب پمپ ، ارتفاع است. به طور کلی می توان گفت که ارتفاع نامی هر کفکش، برابر است با بیشترین ارتفاعی که هیچ گونه نشتی آب در آن ارتفاع وجود نداشته باشد. پس می بایست در نظر داشته باشیم که در زمان انتخاب کفکش، کفکشی را انتخاب کنیم که ارتفاعی چند متر بالاتر از نیاز ما را دارد. مثلا اگر ما در ارتفاعی در حدود 40 متر به کفکش نیاز داریم، می بایست کفکشی را انتخاب کنیم که در ارتفاعی تا حدود 47 متر، نشتی آب نداشته باشد.

از جمله نکات دیگری که می بایست برای انتخاب کفکش مد نظر قرار دهیم ، قطر خروجی کفکش است . قطر خروجی کفکش مستقیما مرتبط با نشتی آب است. ما باید به حجم آب توجه کنیم و زمان ضروری برای خالی کردن آب را نیز در نظر بگیریم و وابسته به این پارامترها، کفکشی با قطر لوله مناسب را انتخاب تنماییم.

نکته قابل توجه این جاست که الکتروپمپ کفکش معمولا از جریان برق AC تغذیه می نمایند ولی می توان گونه ای از کفکش ها را نیز خریداری کرد که قادر به تغذیه با استفاده از جریان برق سه فاز یا تک فاز نیز باشند. همین طور کفکش های 12 ولتی، 24 ولتی، 110-120 ولتی و همین طور 20-220 ولتی نیز در ایران موجود هستند و بیشترین کارایی را دارند.

الکتروپمپ کفکش هم در ایران و هم در چین و هم در ایتالیا تولید می شوند. نکته قابل توجه دیگر در خصوص این نوع از الکتروپمپ ها این است که این الکتروپمپ ها توانی بین 1 اسب بخار تا 15 اسب بخار دارند و در سایزهای یک ، دو، سه ، چهار، پنج و شش اینچی موجود هستند.

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *