یکی از با آوازه ترین شرکت ها در خاورمیانه شرکت موتوژن تبریز است که زمینه فعالیت این شرکت در تولید الکتروموتور و همچنین طراحی است.
شرکت موتوژن تبریز فعالیت خودش را در چیزی حدود 45 سال پیش شروع کرد. در ابتدا این شرکت تحت عنوان گلد الکتریک اغاز به کار کرد ولی در سال 1354 به موتوژن تغییر نام پیدا کرد.
الکتروموتور موتوژن با پشتوانه 40 ساله خودش همراه با پرسنل با تجربه و متخصص و توانایی های تولیدی خود می تواند از انواع الکتروموتور سه فاز، الکتروموتور تک فاز و الکتروموتورهای خاصی جهت مصارف مختلف صنعتی و خانگی با توجه به نیاز مشتری طراحی و تولید کند.
استانداردهایی الکتروموتور های شرکت موتوژن چیست
با توجه به اصول نوین صنعت و تولید و آزمایشات استاندارد توانسته گواهی ISO 9001 – 2008 را از سازمان SGS سويیس دریافت کند.
شرکت موتوژن در حال حاظر بیشتر از 2 میلیون دینام سه فاز و تک فاز را براساس استانداد های بین المللی ماننده DIN و NEMA و IEC در صنعت و مصارف خانگی، تولید و به بازار های ایران و دیگر کشور ها ارایه میکند.
شرکت موتوژن تا سال 1369 به صورت یک شرکت خصوصی به کار خود ادامه میداد اما بعد از این سال به بعد و با گسترده شدن و پیشرفت آن، به یک کمپانی با سهامی عام تبدیل شد و به صورت رسمی به ثبت رسید و هم اکنون در قسمت غربی شهر تبریز واقع شده است.
انواع الکتروموتور موتوژن چیست؟
- انواع الکتروموتور های سه فاز که دارای بدنه آلومینیومی هستند.
- انواع الکتروموتور های سه فاز که دارای بدنه چدنی هستند
- انواع اقسام الکتروموتور های تک فاز دو خازنه
- انواع الکتروموتور های تک فاز خازن دائم
- انواع مختلف الکتروموتور های مربوط به کولر و دستگاه های خنک کننده
- الکتروپمپ های صنعتی
- انواع الکتروموتور های دارای مشعل گازی و یا گازوئیلی
- انواع مختلف الکتروپمپ
1- الکتروموتور موتوژن سه فاز الومینیومی
این الکتروموتورها با دو مدل یک دور و دو دور تولید می شوند.
ویژگی الکتروموتور موتوژن تک دور
الکتروموتور موتوژن تک دور به صورت الکتروموتورهایی با پوسته الومینیومی که استاندارد های IEC34 را شامل می شود، ارایه میشوند.
ویژگی بسیار مهم دیگر این الکتروموتورها که به صورت سه فاز طراحی شده این است که روتورشان به صورت قفس سنجابی است، و با توجه به اینکه دارای فن خنک کننده میباشند میتوان از این الکتروموتورها به صورت دائم استفاده کرد.
الکتروموتورهای موتوژن تک دور یک سری ویژگی ها شبیه به مدل دینام دو دور دارند با این تفاوت که با توجه به نوع کاربری ویژه خود تعداد دور تغییر می کند.
2- الکتروموتور موتوژن سه فاز چدنی
این کمپانی الکتروموتور موتوژن سه فاز را از توان 18.5 کیلووات تا 90 کیلووات و به صورت سفارشی تا 400 کیلووات مطابق با استانداردهای IEC34، روتور قفس سنجابی، درجه حفاظت IP54، کلاس حرارتی F، فرکانس کار 50HZ و ولتاژ نامی 380 جهت انجام کار دائم تولید می کند.
3- الکتروموتور موتوژن تک فاز
الکتروموتورهای تک فاز موتوژن در دو مدل خازن دائم و دو خازنه تولید می شود.
- الکتروموتور موتوژن تک فاز مدل خان دائم (CR ) را طبق استانداردهای IEC34، روتور قفس سنجابی، درجه حفاظتIP54، جهت انجام کار دائم مناسب میبباشد، کلاس حرارتی F، فرکانس50HZ و ولتاژ نامی 220 تولید میکند.
- الکتروموتور موتوژن تک فاز مدل دو خازنه (CR ) را طبق استانداردهای IEC34، دارای روتور قفس سنجابی و همینطور درجه حفاظت IP54 مناسب جهت انجام کار دائم ، کلاس حرارتی F، فرکانس کار 50 HZ و ولتاژ نامی 220 ارایه میشود.
4- الکتروموتور و الکتروپمپ کولری موتوژن
5- الکتروپمپ های صنعتی
6- الکتروموتور مشعل گازی و گازوئیلی
اجزا الکتروموتور های موتوژن چیست؟
مانند تمام الکتروموتور های موجود در بازار الکتروموتور های شرکت موتوژن از اجزا مختلف تولید شده اند که در ادامه به ویژگی های هر قطعه می پردازیم:
- استاتور
- رتور
- شافت
- فن خنک کننده
- بدنه
استاتور
بخش ثابت الکتروموتور را استاتور گویند و وظیفه اصلی استاتور در الکتروموتور ها بوجود آوردن میدانی مغناطیسی می باشد به همین دلیل است که استاتورها به صورت ورقه ای تولید می شوند تا تلفات ناشی از جریان گردابی کاهش پیدا کند که جریان های گردابی باعث تولید گرما و نیز باعث داغ شدن استاتور می شوند که این تولید گرما و داغ شدن استاتور باعث می شوند انرژی هدر رود.
رتور
به بخش محترک هر الکتروموتوری روتور گویند. روتورها از قطعاتی جدا از هم و باریک که عموما از جنس فولاد هستند تولید می شوند که در میان آنها میله هایی از جنس مس و آلومنیوم قرار می دهند.
شافت
وظیفه شافت در الکتروموتور ها این است که انرژی مکانیکی تولید شده به وسیله الکتروموتور را به سیستم صنعتی انتقال دهد.
فن خنک کننده
کارکرد فن ها در صنعت این است که قطعه صنعتی مورد نظر را خنک کنند زیرا گرما باعث می شود که انرژی هدر رود و به همین دلیل نیز هر الکتروموتوری دارای یک یا چند فن خنک کننده می باشد.
بدنه
همانطور که بیان شد هر الکتروموتوری از قطعات مختلفی تشکیل شده است که بدنه در کنار این که از ورود گردو غبار به داخل الکتروموتور جلو گیری می کند باعث می شود که قطعات الکتروموتور ها پراکنده نشوند و در سیستم به کار خود ادامه دهند الزم به ذکر است که بدنه های الکتروموتور ها از جنس های آلومینیوم و چدن تولید می شوند.
در آخر به ویژگی های الکتروموتور های شرکت موتور ژن می پردازیم :
- دارا بودن انواع گوناگون هستند که می توانند هر گونه نیاز شما را به الکتروموتور را این شرکت تامین نماید.
- دارای کیفیت ساخت بالایی هستند.
- به راحتی راه اندازی می شوند.
- با توجه به اینکه تولید داخل هستند از لحاظ اقتصادی نسبت به سایر الکتروموتور های خارجی موجود در بازار به صرفه تر هستند.
ویژگی های الکتروموتور موتوژن چیست؟
- برای پروژه هایی که به صورت دائم کار هستند مناسب است.
- راندمان بالا از دیگر ویژگی های الکتروموتور های ساخت شرکت موتوژن است.
- پروژه هایی که به دور و گشتاور یکنواخت نیاز دارند، الکتروموتور های موتوژن مناسبه این پروژها است.
- استاندارد های بین المللی همانند DIN و NEMA و IEC را شامل میشوند.
پوسته دینام موتوژن ارتباط با سایز فریم دارد به صورتی که اگر سایز فریم کمتر از 160 باشد پوسته آلومینیومی است و برای سایز های بیشتر از پوسته چدنی است، در نتیجه پوسته های الکتروموتور موتوژن معمولا از جنس آلومینیوم و چدنی است.
اگر طبق شرایط کاری تعیین شده از الکتروموتور موتوژن استفاده بشود، سرویس کردن آن طبق برنامه، عملکرد آن به ندرت با مشکل مواجه میشود اما در صورتی که احتیاج به تعمیر پیدا کرد با توجه به علاقه مندی به این محصول و تیراژ تولید آن، قطعات و تجهیزات مورد نیازبه راحتی پیدا میشود و تعمیرکاران توانمندی برای آن وجود دارند.
موتوژن دارای واحد تحقیق و توسعه است که با هدف تامین احتیاج صنعتگران، با کمک و همکاری دانشگاه های برتر درحال فعالیت مستمر است و تمام تلاش خودش را بر کیفیت و توسعه آنها قرار داده است.
در همین ارتباط مجهز به ازمایشگاه های الکترونیک، مترولوژی و کالیبراسیون، متالوژی و نویز و ارتعاشات با استفاده از تجهیزات پیشرفته و به روز به صورت مستمر درحال توسعه محصولات و ارزیابی خطوط تولید است.