الکتروموتور های موتوژن در توان ها و فریم سایزهای بالا برای انتقال بهتر و بدون آسیب به الکتروموتور مجهز به قلاب هستند. این قلاب مطابق با استاندارد DIN 580 ساخته و نصب می شوند. اگر بعد از نصب الکتروموتور، قلاب جدا شود، سوراخ باقیمانده می بایست با قطعه ای مناسب پوشانده شود. توجه داشته باشید که هرگز برای بالا بردن الکتروموتور موتوژن، از انتهای شفت آن استفاده نکنید. همچنین موتورها نباید بر روی کاور محافظ فن قرار داده شوند. به محض دریافت الکتروموتور موتوژن از سالم بوده ظاهری آن اطمینان حاصل کنید. الکتروموتور نباید هیچ گونه شکستگی، لهیدگی یا فقدان قطعات داشته باشد. شافت الکتروموتور باید به آسانی و بدون هیچ وقفه و لنگی بچرخد. برای انبار کردن طولانی مدت باید مکان هایی خشک و تمیز و بدون لرزش انتخاب گردد.
ایمنی و نصب موتور موتوژن
الکتروموتورهای موتوژن ماشین هایی هستند که از طریق القا و با اتصال به منبع شبکه برق کار می کنند. این الکتروموتورها در برابر الکتریسیته ساکن، اتصال کوتاه به زمین دارند. محل نصب الکتروموتور موتوژن باید دارای جریان هوا، بدون گرد و خاک و خشک باشد و در یک محل مسطح و بدون ارتعاش مونتاژ شوند. همچنین سهولت دسترسی برای تعمیر و اصلاح الکتروموتور موتوژن در نظر گرفته شود. در حالت استفاده از کوپلینگ تسمه ای (پولی سر شافت)، اطمینان بیابید که کشش تسمه بطور مناسب تنظیم شده باشد. در صورت سفتی تسمه کشش، امکان صدمه به بلبرینگ و واماندگی و شکست شافت وجود دارد. تابدار بودن پولی می بایست بوسیله یک دستگاه اندازه گیری بررسی شود. اگر پولی تابدار باشد، باید تصحیحات لازم بر روی آن صورت پذیرد. در حالت رانش چرخدنده ای، به منظور جلوگیری از نویز، بدون وجود خراش ها و نیروهای غیر مترقبه، محورهای چرخدنده ها باید موازی باشند. سطوح دنده ها می بایست در همان صفحه باشند و سر دندانه هر دنده نباید ریشه دنده ها را لمس نماید. قطعات انتقال قدرت از الکتروموتور به دلیل عمر بالاتر باید بوسیله افزایش گرما به داخل شفت الکتروموتور کشیده شوند. به هیچ عنوان از ضربه چکش نباید استفاده کرد تا به شفت و بلبرینگ ها و سایر اجزا آسیبی وارد نشود. همچنین این قطعات باید بصورت دینامیکی بالانس شوند. آمار نشان می دهد که 60 درصد از آسیب های موتور به علت عیوب بلبرینگ رخ می دهد.
توجه شود که برای ورود کابل برق به داخل جعبه ترمینال، حتما از گلند استاندارد استفاده شود زیرا استفاده از گلند مناسب، ضمن حفاظت از آسیب دیدن روکش کابل، از نفوذ ذرات مضر به داخل موتور نیز جلوگیری می کند.
پایه یا فونداسیونی که موتور روی آن نصب می شود باید کاملا مسطح بوده و دقت شود که پایه های موتور قبل از سفت کردن پیچ ها کاملا با سطح پایه فونداسیون تماس داشته باشد تا از اعمال نیروی اضافی و غیر مجاز به پایه ها جلوگیری گردد. در صورت استفاده از کوپلینگ برای اتصال شفت موتور به شفت دستگاه متحرک، هم محور بودن شفت ها کاملا ضرورت داشته و باید دقیقا رعایت گردد. در صورت کوپل بوسیله تسمه، باید حداقل 45 درصد از محیط پولی یا 160 درجه از 360 درجه محیط آن بوسیله تسمه پوشانده شود. محور پولی ها باید کاملا موازی بوده و سطح پولی ها در یک صفحه قرار گیرد. نیروی کشش تسمه باید طوری تنظیم شود که با بیشترین راندمان بتواند گشتاور محرک را به متحرک انتقال دهد. کشش تسمه نباید بقدری باشد که به بلبرینگها و سایر قطعات موتور آسیبی وارد شود.
مقاومت عایق بندی
در صورت انبار شدن طولانی مدت الکتروموتور موتوژن، مقاومت عایق بندی سیم پیچ ها باید اندازه گیری گردد. در این فرآیند سیم پیچ ها در معرض ولتاژ 500 ولت برق مستقیم قرار می گیرند و مقاومت بعد ازیک دقیقه (بوسیله اهم متر رنج بالا) خوانده می شود. مقاومت عایق بندی که در دمای 25 درجه سانتیگراد سیم پیچ اندازه گیری می شود باید برای یک الکتروموتور جدید، بیش از 10 مگا اهم باشد. این مقدار برای الکتروموتوری که مدت زیادی کار کرده باید بیش از 1 مگا اهم باشد. در غیر اینصورت کابل ها و ترمینال ها باید تمیز شوند و خشک گردند. اگر مقاومت عایق بندی هنوز کم است، سیم پیچ ها باید با بکارگیری یک گرمکن یا کوره در دمای 80 درجه سانتیگراد خشک گردند. همچنین پروسه خشک کردن با اعمال ولتاژ مستقیم DC و بکارگیری یک ترانسفورمر با 10 درصد ولتاژ نامی و 20 درصد جریان نامی انجام می شود. مقاومت عایق بندی می بایست دوباره بعد سرد شدن الکتروموتور چک شود. در طول فرآیند از لمس ترمینال ها خودداری کنید زیرا ولتاژ در جریان خطرناک است.